International Affairs Group B.V organiseert evenementen, concerten en entertainment voor particulieren en bedrijven. Sinds 2002 is IA Group gespecialiseerd in tourmanagement en webapplicatie voor de zakelijke markt. IA Group bestaat onder andere IA Ticket en IA Booking. Het bedrijf en aantal medewerkers groeit snel en in 2020 gaat IA Group uitbreiden met een leerplatform genaamd IA Learning.

Wat is IA Learning?

IA Learning is een bedrijfsschool met een laagdrempelige leerplatform waar medewerkers de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen en om te leren. Het is van belang om groei op maat te bieden wat aansluit op individuele behoeften van medewerkers zodat medewerkers hun werk leuk blijven vinden.

Gestart met de Fases

We zijn de eerste fase gestart met een scan om zo de huidige structuur van ons bedrijf, de kennis en vaardigheden van de medewerkers in kaart te brengen. Aan de hand daarvan wordt er gezamenlijk (directie en medewerker) SMART doelstellingen geformuleerd die met het op te zetten bedrijfsschool bereikt wil worden.

Ervaren medewerkers zijn schaars en het is van belang het arbeidspotentieel optimaal te benutten en deze ontwikkeling te bieden. Om ze voor de organisatie te behouden, maar ook voor de sector. Aan de hand van de functies en organisatiestructuur wordt inzichtelijk gemaakt welke competenties er nodig zijn voor de toekomst. Deze worden vergeleken met de competenties van de individuele medewerkers, welke inzichtelijk gemaakt worden door middel van het ontwikkelrapport

Fase twee bestaat uit het herkenbaar maken voor de eindgebruiker en het ontwikkelrapport van de organisatie en de behoeft aan te laten sluiten zodat het echt toegevoegde waarde heeft. Met behulp van scan kan de bedrijfsschool worden opgezet samen met de SMART doelstellingen. Door het creƫren van laagdrempeligheid wordt het gebruik gestimuleerd en de acceptatie, waardoor de bedrijfsschool een belangrijk onderdeel van de organisatie en cultuur wordt.

Dit project hebben wij kunnen realiseren door de UVB: Uitvoering van beleid.

Logo van SZW

Ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid